Ιστορικοί Περίπατοι σε τρισδιάστατο ανάγλυφο

Μέσα από τον τρισδιάστατο χάρτη και τις προτεινόμενες πεζοπορικές διαδρομές μπορείτε να ανακαλύψετε την πλούσια ιστορία της πόλης του Ναυπλίου. Η επιλεγμένη διαδρομή σχεδιάζεται αυτόματα πάνω στον χάρτη και επισημαίνονται τα σημεία ενδιαφέροντος συνοδευόμενα από περιγραφικό κείμενο και φωτογραφίες. Ξεκινώντας από το Πάρκο Σταϊκόπουλου η διαδρομή ακολουθεί τέσσερις εναλλακτικές πορείες. 

Η πρώτη ανηφορίζει και διασχίζει κατά μήκος τον δρόμο του Κάστρου της Ακροναυπλίας με τελικό προορισμό την Πύλη των Τόρων. Από εκεί κατηφορίζει τα σκαλιά για να προσεγγίσει την Καθολική Εκκλησία Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, ή αλλιώς Φραγκοκκλησιά. Τέλος, διασχίζοντας τα στενά της παλιάς πόλης, καταλήγει στη συνοικία του Ψαρομαχαλά και τον Προμαχώνα των «Πέντε Αδελφών». 

Η δεύτερη διαδρομή ανηφορίζει τα σκαλιά του Παλαμηδίου για να διασχίσει το Κάστρο. 

Η τρίτη διαδρομή διέρχεται από τα πάρκα και τις πλατείες του λεγόμενου ιστορικού κέντρου, από την Πλατεία Νικηταρά, το Πάρκο ΟΣΕ, το Πάρκο Κολοκοτρώνη, το Πάρκο Καποδίστρια και την Πλατεία Τριών Ναυάρχων. Ακολουθώντας τον «Μεγάλο Δρόμο», η διαδρομή περνάει μέσα από την ιστορική Πλατεία Συντάγματος, για να καταλήξει στον Ιερό Ναού Αγίου Σπυρίδωνα.

Η τέταρτη διαδρομή διασχίζει την ιστορική συνοικία της Πρόνοιας. Πρώτος σταθμός είναι ο Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, με τη διαδρομή να κατευθύνεται προς τον  Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας, την ιστορική Πλατεία Εθνοσυνέλευσης, τους Άγιους Πάντες, τον Λέοντα των Βαυαρών και τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας.

bourtzi